TINGKATKAN ILMU PENGETAHUAN ANDA! Nadi ILmu Amalan Membaca

Wednesday, May 26, 2010

** `MINGGU 24~


Jap je dah mengandung 6 bulan. Sebelum ni x perasan sgt respon baby tp skrg baby makin aktif. Teruja bila tgk perut makin besar...Tgk dia dok dlm perut, santai btl... Jantina pn dh blh tgk... Byk perkembangan n aktiviti yg baby buat time nie:..
  1. Pendengaran bayi dah sempurna. So kadang2 baby akn bg respon bila dengar bunyi di sekeliling.
  2. Baby mula bentuk jadual/pola harian seperti bila waktu utk dia tidur n bangun. (pandai ea....) Sbb tu kadang2 rasa baby aktif sgt n ada masa lain langsung x rasa baby gerak... ("sy tgh tittoo ni bonda"...)
  3. Alis mata n rambut baby makin lebat.
  4. Kajian bahawa pjg baby time ni antara 29-30 cm dgn berat lbh 500g. (berat baby sy dh 740g.....










Bagi ibu pula:...
  1. Berat makin bertambah.
  2. Semakin cpt berasa lelah.
  3. Emosi mudah t'ganggu kerana faktor hormon.
  4. Kena amalkan senaman ringan kerana akn bantu kuatkan stamina tubuh.










Alhamdulillah, sy n bayi sihat sejahtera ketika ini. Tuhan, berikanlah kesihatan yg kekal n b'panjangan kepada aku dan bayi dlm kandunganku ini. Semoga dgn kesejahteraan hidup yg Kau berikan, dpt menyempurnakan hidup kami sekeluarga dan yg paling penting dpt menggembirakan n menyerikan lagi kehidupan suami tercinta... Amin.....






   Nukilan;

Friday, May 21, 2010

** `SELAMAT ULANG TAHUN.....@)~



Selamat Hari Jadi Ayu... :) ...wish kt diri sndiri nmpak...hehe...
Dh hampir sebulan bdayku blalu tp still t'ingat2 n segar diingatan. Plg x lupa ialah sikap abang yg sgt lah romantik...
Mlm 25/4 tu kami lepak2 je kt rmh.. Selalu jam 11 mlm ke atas abg dh tido tp mlm tu abg rajin on laptop plk. Mata ni dh mengantuk tp teman je la.. x kisah... Drpd duduk.. terlentang.. mengiring.. sampailah lastly t'tido kt riba abang.. T'sedar bila abang kiss ckp abang nk tido dh. Abang wish bday kt saya. Dlm lalok2 tu sy senyum n ckp tq kt abang. Bestnye mlm tu..........
Esok nye gi office mcm biasa. Dlm kul 4 abang call bgtahu ada beli makanan. Bagus juga.. mmg x lunch lg time tu. Padahal kedai mkn kt belakang office je. Mls nk keluar.. Abang pun masuk office bwk mcD. Wow.. sedapnye... Tp abang ckp nak keluar semula jap amik brg kt kawan, depan office jerr... Jap je abang keluar dh masuk blk. X perasan pun barang apa abang bwk.. x perhati sbb time tu still tgh menaip lg. "Ok, jom kita makan".. "Eh, td abang kata ada nk amik barang drpd kwn, apa brgnya? x nampak pun?.." Abang senyum je.. "Manje nk makan dulu ke nk tgk barang tu dulu?".. Lain mcm je bunyinye.. "Nak tgk barang tu dulu la.." .. "Ok". Abang pun angkat barang tu n keluarkan dr plastik. Ia adalah kek!..... Waahhh.... Kami pun makanlah kek... alang2 dh bukak...

Sedapnye kek ni. Nampak simple tp rasanya... ummuah walla....
Then kami pun makan la mcD plk. Sambil suap menyuap... cewwah... Dah nak habis makan tu saya cuil2 baki ayam.. nak tahan perut yg kenyang..  "Abang nk minta tlg blh?"  "Ape dia?"  "Pergi basuh tgn dulu..blh?"  Saya pun gi basuh tgn. Selesai basuh tgn saya tgk abang main bukak tutup drawer.. Apa kena abg ni?... Saya diam je.. senyum tgk gelagat abang sambil kemas makanan td. Nak ketawa pun ada. Time kemas tu la abang mintak amikkan gunting la, selotep la yg ada kt dlm drawer tu.. tp saya buat2 x layan sbb tahu abang bkn nk buat keje apa pn. Lastly abang mintak amikkan sabun, nk basuh tgn rupanya.. hmm ckp la awal2... tiba2 buat lawak x diduga.. hikhikhik....
Lepas tu saya plk terasa nk gi toilet. Balik dr toilet tgk abang ada kt locker plk.. t'bongkok2 x tahu buat apa.. Bila saya tanya abang cuma jwb "hm?" ulang2 kali... pelik btl la abg ni. Sikit pun x toleh saya kt belakang ni.. Then abg ckp "Manje sambung buat keje k".. "Ok"... Saya pun biar je abang kt situ n nak sambung buat keje. Bila saya toleh ke belakang....... saya terlihat............ ???????................. box kecil warna merah baldu atas keyboard laptop....... Itu kotak cincin! Dgn blur nye saya tunjuk kotak tu kat abang. "Abang, ada kotak.....cincin atas ni!"  "hm?"... (tu le jawapan abang dr td).. "Abang, toleh la belakang..tgk ni"...  " Ye sayang, abang belikan ni utk manje"...  Wahh..... berpinar2 biji mataku... betulkah?..... "Boleh manje bukak?"  "Bukaklah" .... Wahh.... sgt2 cantik!  Abang pun sarungkan cincin tu kat jari saya... Ohh... so sweettttt................................... Terharu... nak menangis pun ada. Bahagianya rasa... gembira yg x t'hingga.. Sgt2 x sangka nk dpt cincin...huhu....

 
*Cincin yg di jari tengah..

Mlm tu walaupun penat selesaikan keje, kami singgah di kedai makan utk dinner.. meraikan bday saya.. bestt....

Walaupun agak penat dgn keje, tp saya sungguh gembirrreee...skali..... Bila fikir2 blk, patut la abang buat2 x reti je time kt office td. Rupanya abang nk saya nampak sendiri hadiah yg dia belikan tu... hihi...
Bday kali ni sgt bermakna buat saya... Terima kasih banyak2 manje tujukan khas buat abang yg dah susah payah buat semua ni utk manje. Manje x minta apa2 tp manje bersyukur dgn segala yg manje perolehi.. Terima kasih banyak2 atas segalanya..... Manje berdoa agar rumahtangga kita sentiasa sebati, dikekalkan kebahagiaan, keserasian, persefahaman dan kasih sayang buat selamanya... Amin...
Manje sayang abang ssgt..... muahh!! :)





 
   Nukilan;

Related Posts with Thumbnails