TINGKATKAN ILMU PENGETAHUAN ANDA! Nadi ILmu Amalan Membaca

Tuesday, July 27, 2010

** `MACAM MANA NIE???.....~



*mcm teruk sgt je gaya pening nie...hehehe


Fenin...fenin... (pening) hehehe......

Sampai kandungan dah 8 bulan ni masih tak dpt nk decide lg nama baby. Bila discuss dgn hubby asyik tergantung aje. Mana taknya, apa yg hubby suggest sy tak setuju, apa yg sy suggest hubby tak setuju. Bukan tak setuju.. x sedap la... -same la tu... haha... Klu ada yg setuju pun still tak decide sbb tak ada lg gabungan nama lain yg sedap. Blm jumpa yg rasa2 sesuai... -Mmg mcm ni jg ke keadaan anda di luar sana?...hehe

Mak mertua plk dah dok panggil Syawal...Syawal... Almaklumlah, due saya 1 syawal. Tp tu pn tak sure lg. Mungkin ditakdirkan bersalin awal, kang ada plk bunyi Ramadhan...Ramadhan... haha... Tapi saya doa sgt2, biarlah sy bersalin tepat pada due. Tak raya pun tak pe. Mmg tak da mood raya pun tahun ni. Fikirkan hal bersalin je.. 1st time... takut..nervous..cuak..bimbang..n yg sewaktu dengannya... semua ada... cukup rasa... (mcm ayat dlm iklan maggi je) hehehe....

Ibu sy plk sukakan nama Aiman. Nak letak nama apa pun letak la. Then tambah Aiman... hurmm..... Tp ibu tak kisah sgt pun. Sy fikirkan mak mertua je ni. Kecik hati ke dia nnt klu tak letak nama Syawal?.. cucu pertama la katakan... Tapi saya rasa mak mertua pun tak kisah kot klu sy tak letak Syawal. Tu cuma panggilan je. Mcm sy jgk, full name lain tp bila panggil lain.

Skrg ni sy dok pegang buku nama2 bayi tp belum ada yg berkenan. Hari tu cari nama kat internet dgn hubby sampai lewat mlm pun mcm tu jgk.. blm ada yg berkenan. Hai....mungkinkah sy nie cerewet?... boleh la... hehehe..... Tak pe, slow2... I'Allah ada yg berkenan lepas ni.. pelan2 kayoh... hehehe........






    Nukilan;

Friday, July 23, 2010

** `CONTEST - BERAPA EKOR ANAK SAYA..?~



Assalamualaikum semua.....

Hari ni saya jalan2 lagi. Terjah menerjah blog2 yg saya jumpa. At last jumpa blog yg ada gambar kucin yg tomey ni... Dah memboyot gitu.. Nama dia Omie. ...oo mi goreng, mi bandung, mi gulung... hehehe.... "Jgn mare kak irma...:p.."

Dlm contest ni saya kena teka agak2 berapa ekor anak Omie yg akan keluar nanti. So teka punya teka...belek punya belek perut si Omie ni.. maka jawapannya ialah??... 4 ekor. Wah.. bila dh lahir nanti anak2 Omie ni mesti ngiau2, gigil2 nak jalan gi kat mak die..nak cucu la... hehe comel2.. Saya mmg sgt sukakan kucing.. :))

Skrg ni nak tag mengetag plk..hehe... Kpd mereka yg ditag, klu tak join mmg lah rugi woo...hehehe...
Mereka ialah:  1) Farihah
                       2) Kak Mastura
                       3) Kak Raihana Hayati
                       4) Mawaddah
                       5) Syazwani
                       6) Kak Suhaili
                       7) Afra'

Oleh itu,
KLIK DI SINI UNTUK MENYERTAI CONTEST
www.iristory.blogspot.com

Kawan2, mari sama2 kita teka...

Ni la dia si Omie..... 

"meow2...tengok la perut saye nie"...

Selamat Mencuba dan Berjaya kepada Saye... Yeay!
~ekekeke... Aminnn...






   Nukilan;


Thursday, July 22, 2010

** `GIVEAWAY CONTEST~

::Miakididdles Giveaway::


Assalamualaikum.....
Ahaa.. Buat pertama kali saya memberanikan n merajinkan diri utk join giveaway contest. Sblm ni bukan tak rajin tapi bila try je tak jadi. Hopefully kali ni menjadi. Tak blh jadi bila blog beku, nak buat aktiviti. So, sbb tu saya join contest Miakididdles ConWay ni.

1.  Sbb apa saya teruja nak join?.. Tengok badge je dah menarik.. cantik dgn gambar kartun n kreatif..
Apa lg, sy pun join la...:)
2.  Follow udah, add udah, letak badge udah, tag member pun udah...
Mereka ialah:
i) Kak salihah
ii) Kak Uswah 
3.  Now, nak suggest how to improve blog Momma Mia kite ni...:).. Actually blog Momma Mia dh cukup cantik bagi saya.
Colourfull n ada kelap kelip lagi..
Tambah pulak dgn gambar2 si comel Damia n Dzakirah.
Maklumlah, sgt suka tgk baby yg kiut miut ni.. :)
Just to say,
apa kata background colour ditukar kpd warna yg lbh
cerah ckt.. Hmm tu je la. Yg lain semua okeh...
Nak banding dgn blog saya, lg tak
chantek...uhh malu.....
4.  Nway, Happy Becoming Birthday to a
cutey little girl...
 Damia.....
--> sgt suke tgk gmbr nie...
5.  Lastly, hope percubaan n pembabitan saya buat kali
pertama ni dapat menambat hati penganjur..
hehe...
Thanks Momma Mia... n to Tecik Craft too... :))





 
   Nukilan;

Thursday, July 15, 2010

** `BUKU ILMIAH~

IHYA' ULUMUDDIN

Assalamualaikum semua.....
Di sini, saya nak offer anda semua sebuah buku ilmiah yg sangat bermanfaat, yang mengandungi pelbagai tafsiran berkaitan persoalan hidup yg didasarkan kpd kitab suci al-Quran dan sunnah Nabi SAW, iaitu berkaitan pembinaan diri serta akhlak, ibadat, munakahat, dan muamalat. Buku ini merupakan terjemahan drpd kitab "Mauizatul Mukminin", ringkasan drpd kitab Ihya' Ulumuddin, hasil tulisan Muhammad Jamaluddin al-Qasimi. Isinya mengikut urutan karangan yg ditulis oleh al-imam al-Ghazali.

Ciri-ciri buku Ihya' Ulumuddin:
1) Ada 5 buah buku/jilid dlm 1 set (hard cover).
2) Setiap buku/jilid mengandungi beberapa tajuk perbincangan.
3) Kulit buku yg tebal dan berkualiti.
4) Tulisan rumi dan jawi yg terang serta jelas.
*maaf, kamera hp x berapa terang...
   
5) Mempunyai penanda buku siap.

6) Mempunyai penerangan ttg biodata Imam al-Ghazali, dan keajaiban Ihya'
    Ulumuddin.

Antara bab2 yg dibincangkan dlm buku Ihya' Ulumuddin ialah:
- Adab2 pekerjaan dan sara hidup.
- Halal dan haram.
- Latihan mental, pendidikan akhlak, dan rawatan penyakit hati.
- Taubat.
- Fakir dan zuhud, dan banyak lagi.

Gambar buku Ihya' Ulumuddin:
    1) Depan (cover)                   2) Belakang (cover)


    3) Sisi (cover)                        4) Sisi (cover-other side)    
        

   5) Depan buku (each)                          6) Belakang buku

      7) Atas buku                                   8) Nyataan bab (depan buku)      
  
                                                                                                           
       9) Nyataan bab (sisi buku)
  


Semoga buku ini dapat memberi manfaat dan bimbingan kpd anda. Semoga amalan yg baik ini mendapat keredhaan Allah SWT.
-----------------------------------------------------------------------

Berminat??...
Sila hubungi saya di talian: 013-6511657 (Pn. Ayu) atau
     chat saya di blog saya: umairnuzmeens.blogspot.com

Harga buku: RM390.00 + RM5-RM10 (kos penghantaran-bergantung kpd jarak jauh tempat anda).

Terima kasih. :)





 
   Nukilan;

Related Posts with Thumbnails