TINGKATKAN ILMU PENGETAHUAN ANDA! Nadi ILmu Amalan Membaca

Friday, February 12, 2010

** `I'M PREGNANT!!!~


Ni pt masa 1st check up..

Ni dh buat 2nd check up..





 
   Nukilan;

** `ALKISAH..TOYYIIIIBB...~

;p


Before kpd before kpd before, before n before punya before, saya ke Pahang buat pertama kalinya dgn suami. Yela selama ni pergi dgn family.. kali ni berdua jek. Kekok... dh la jln jauh... tp dah suami kita apa nak tatot... kn?.. hik2...
Seminggu sebelum tu suami dah gi sana dulu dah nak setting beliau punya opis n anak2 buah (pekerja la), n cari rumah utk kami sekali.. Time tu saya kenal tinggal....isk2... :'(  So, dok la Johor.. Masa nak p tu, suami nak gerak hari Selasa tp saya pujok2 mintak gerak esoknye, suami pun iyekan aje le... lagipun kitorang baru jek sampai Tangkak dari Y.Peng time tu. Hari pn dh mlm. So, malam tu kami pun tido la Tangkak... Ada hikmah saya tahan2 suami p Pahang sbb ada sesuatu yg tjadi mlm tu... apakah yg tjadi?? jeng3.. hehe...
Mule2 mlm tu sy tido relek je, biase saje... x ade ape2 yg berlaku... Tp..

Selepasss itu.....

Jam 12.30 mlm.... ??...tiada apa yg berlaku..

Jam 1.08 pg....... x de ape2 pon??...

Jam 1.46 mnt pg... ?????..... ohhh x de pe lg... relek2....

dan pada jam 2.15 pg, saye dan suami.........
                                                          .........
                                                          .........
                                                          .........
                                                          ......... ??? mane de pape... huahua!!...

akhirnya pd jam 2.40 pg saya bdiri tegak terus drpd sedap2 baring tido tu, pe lg.. berlari laju ke arah en. tan... ehhehe... tandasss...... dan...

uweeekkkk..... uweeeekkkkkkkkkk.....

aduiii.... begitu la seterusnya.. lagi, lagi, dan lagi... ulang-alik p toilet.. sampai lembik dah badan ni.. bcantom lutut ni ha... aduiii.....

--------------------------------------------

Keesokkan pagi, saya dengan rela hatinye membawakkan diri ni masuk dlm kete. Suami suroh saya gi klinik. On the way ke klinik blh mintak suami beli plastik... ade ke patott???... bukan apa, standby nak menguweeeekkkkkkkan diri lg pg tu... time tu pon x tahan sgt dh rasa nak muntah membuak2.. mata dh x blh nak bukak. pandangan ni nak black colour je.. klu lain2 colour muntah la jawabnya...
Pagi2 dh keluar cari klinik nasib baik la ada 1 klinik open. baru je tu.... klinik melayu. bagus2....
While suami dh parking, keluar jap beli plastik. Sampai je plastik tu kat tangan saya... apa lagi... lagi sekali........... gosshhh... warna hijau pekat-kilat-lumut mumutt..... suami saya dh bpeluh2...fiuhhh... (haha!)

Nape ni?..... aduhhh... nak jln pn dh x larat.
Seberang je jln sampai la klinik... Check2 doktor tanya psl my period. Doc fikir saya maybe de baby.. but bila period pnya circulation x sampai lg 28 hari n kahwin pn x sampai lg sebulan so doc ckp saya... slh makan daaa.... Doc bagi ubat tahan muntah, pil angin dgn apa ntah lg 1. lupa dah..
Lepas check suami hantar saya blk rumah n dgn rela hatinye saya angkat tgn lalu byebye kat suami sbb beliau kena gerak trs ke Pahang... isk isk... p mcm tu je ke?... tp.. ade la adegan2 romantik sebelum berpisah... ahaks.....
Dok kat rumah, cuma lepak baring lepak baring tido... baring lepak tido.. tido lepak baring tido... (ape merepek neh?...)

---------------------------------------------

Jumaat mlm suami pn gerak balik Johor. Sampai Tangkak kul 4 lebih pg time org tgh sodap ngigau... hahaha..
Sabtu ptg tu suami bawak saya jenjln sampai Jasin. Plus, nak check lagi sekali kondisi saya. so singgah la 1 klinik ni... alamak.. doc die lelaki plk... X ape la. Bkn check apa pun. Harap x ade selak2... hehe... Lgpun doc zaman skrg guna stetoskop kat luar baju je... Tp doc ni tekan2 peyot titee la... Muntah dh x ada tp rasa je ada lagi n perut sebu. Pening mata still kuat rasa.. Doc tanya jgk psl period tp ats sbb yg sama so doc x fikir saya pregnant. Antara sbb lain yg munasabah dgn sakit saya ni is gastrik.. Gastrik?? Oh no. Saya plg takut ada kena mengena dgn gastrik.. Apa pun, dapat lg ubat saya pun makan la.. nak baik kan.......

Keluar je klinik saya dah paut2 lengan suami, tarik2 ckt baju tu hehe... sbb betul2 nak pitam sgt dh time tu..
So stop jap kat tengah2 dunia tu, buat do no je la.. peduli apa org kata cz org x tahu ape kite rase... X thn sgt time tu tp lepas tu lega ckt la.. suami pn bgtahu yg naluri beliau kuat mengatakan yg baby kami dh mule menjadi...

Suami ajak p beli pregnancy test. Saya ikut aje.. Nak jgk test mana tahu masin mulut suami.. Bukan mak je yg mulut masin...hehe...

Malam tu lepas balik dr Jasin terus p rumah mak mentua. Suami suruh check. Saya lupa dah.. yg ingat time tu tido aje.. hehe... So p la toilet...melepaskan hajat yg kecil itu.. then suami buat kajian.. cewahh..
dan.. the result is... la blur.... tggu la kejap. Then... wahh +ve!!
Suami saya punya la happy bukan main... xpernah saya tengok dia sehappy tu.. Benar ka?? hehe... of kos le... Tp x tahu nape time tu saya blur habis... muka dekkk je.. x ada reaksi langsung mcm org x de perasaan.. ntah la time tu rasa mcm di awang2ngan... Cepat2 suami tunjuk kat mak mentua tp saya x amik tahu pun apa yg berlaku. Saya kat bilik mcm org kena pukau...dok diamm je...

Excited punya pasal, suami amik gmbar pregnancy test (pt) tu. Saya tgk je gelagat suami. Sampai la time suami siap2 nak tido baru saya sibuk2 tengok n amik gambar pt tu lg. tetibe je... Dlm paket pt tu ada 2. Saya baru test 1 n 1 lagi saya test sok paginya coz result yg berkesan is bila test awal pagi. Check sok paginya, result sama. Time tu baru la mula rasa.... happy, gumbira, riang ria raya..hehe... dan sgt2 lah berbunga hati ni... hehe...
I'm pregnant!!.... "am I???" Yeahh.... huhu...
Kecik lg la... :))


Kami balik ke rumah family saya n saya tunjuk kat ibu. Ibu conformkan yg saya memang pregnant.
"Positif...", kata ibu kat ayah..
Wahhhh.... bahagianya saya... x terkata time tu... Suami jgn cakap la...

----------------------------------------------

Huhhhhh............ :))))) ...

Dan kini, saya dah lalui sebahagian hidup saya bersama si ciput yg comel't dlm tummy saya ni... bersama2 saya is suami tercinta yg skrg ni dok melayan karenah saya yg tengah craving itu ini...hehehe..., lenguh2 badan, pening kepala, loya.... semuanya tengok abang tenangg n senyuuumm je layan perangai manje.... manje saaayanggg abang sesgtt........ :*...

p/s: nanti saya post gambar pt.

K la. I'm leaving.....:)..






   Nukilan;

Wednesday, February 10, 2010

** `KEMBALI...;).. ~

Assalamualaikum semua.....
Akhirnya setelah 3 bulan sonyap ajo makanya saya pun jengah2 la blk blog sy ni...mmm..

Alhamdulillah, start menyepi sy busy uruskan majlis walimah sy sampai la dah lepas walimah 2 bulan dah...



Alhamdulillah dgn kehidupan skrg... Sy bahagia...:)..

Apa pun, nak flash back belakangan ni yg blaku :
1)   Busy dengan majlis pertunangan saya. (26/4/09-time besday saya)

aisemenn...gmbr gelap daa.....

2)   Busy dengan majlis walimah. (bulan 5 dah start prepare) Clash dekat2 je dengan Aidilfitri n Raya Haji.
3)   Lesen mati. X sempat nk renew..ohh... At last, renew lps kahwin.
4)   Berhoneymoon...:)..


5)   Family saya berpindah rumah.
6)   Ambil album kahwin kat camera man/women.
7)   Muntah2 time midnight. Doktor suspek salah makan. (x suspek pregnant time tu cz blm smpai sebulan kahwin).
8)   D next 2 days rasa nak muntah yg amat sampai nak pitam2, x boleh bukak mata. Doktor suspek gastrik.
9)   Still rasa loya2, pening2 makin kuat. Badan paaanass. (check2, pregnant rupanya la..-suami yg ber iye2 nak check).
10) Saya dan suami berpindah ke Pahang.
11) Saya dapat keje on d sport betul2 lepas balik drpd interview. Alhamdulillah...rezeki anak kata org...
12) Family saya berpindah lagi ke Muar. (dlm tempoh x sampai sebulan, kata ayah sng ibu nak pergi keje)
13) Sgt2 lemah badan n x larat ke keje. Dapat cuti rehat mcm petik jari je. haha... Yg bestnya nak cuti sampai bila yg kita nak pun boleh, janji larat lepas tu..hoho...
14) Last week (jumaat-5/2/10) buat kad. Check kandungan dh 8 week+. Bila scan nmpak degup jantung baby. Sgt cute. Sgt2 gembira n nak mengalirkan air mata..
15) Pada hari Ahad, saya ke majlis perkahwinan abang ipar di Gelang patah.


16) Sekarang dah kat Pahang. Rumah pun dh dpt. Kelmarin suami plan nak basuh rumah baru kami. So suami kerja half day n ptg tu bermula la projek cuci mencuci. Saya ikut sekali sbb nak tolong jgk. Tolong tengok je.hahaha...
17) Belanja kat Pahang ni boleh tahan mahal. Budget besar.
17) Next week hari Isnin time cuti nak angkut barang2 masuk rumah baru kami yg baru je basuh kelmarin.
18) Start minggu depan dh blh masuk rumah baru. So, x payah stay hotel lagi.

p/s: Marilah datang ke rumah saya di Pahang.

Tu je setakat ni. Daa...






   Nukilan;
Related Posts with Thumbnails