TINGKATKAN ILMU PENGETAHUAN ANDA! Nadi ILmu Amalan Membaca

Monday, April 5, 2010

** `SUATU MALAM~




Ada satu hari tu, mlm2 keluar gi hospital.. hospital temerloh yg beso tuu.... abang bwk kwn dia gi sana. Actually, kwn tu dh lama kena sakit mata tp just gi klinik je. Tp x baik2.. makin bengkak sampai pipi. Mata dia sampai t'tutup rapat lgsung x blh bukak. Jln pun dh x imbang.. Kami dh bagi minyak kelapa dara suruh sapu n minum. Dlm masa yg sama nk bwk dia gi check up. Tunggu si kwn tu dtg rumah kami dulu coz rumah kami dekat dgn hospital. Diorg sampai dh lewat, dah tu gi je la hospital. Sampai sana kena tunggu lama lagi. Ramai jgk yg dtg hospital mlm2 ni.

Dok tunggu kwn abang blh baca newspaper 10-20 kali.. dr depan ke blkg, dr blkg ke dpn... dok tarik2 paper tu berebut dgn abg.. padahal nk baca apa lg?... smpai dh de pe nk buat. Tv kat depan mata sampai 2 tp dua2 channel tu tgk pun dh x blh masuk otak... Mata dah pun separuh celik. Apalagi, mood nak makan pun dtg... konon blh stay drpd t'tido kat kerusi..
Ajak abang gi mini shop tp dh tutup. Pusing belakang... nampak taman. Hmm faham2 jek la... hihii...

Then, dtg balik kat bilik menunggu td. Kwn abang x masuk2 lg???... Huhh...
Rupanya patient yg sebelum dia accident, kena jahit sana sini. aduss... Check2, doc suruh dtg lg next week. Hmm tunggu punya lama itu je yg doc ckp.. klu x baik jgk warded la jwbnya.. Dh x larat dh nk tunggu lg. So, kami pun balikla... Dh settle kwn tu nanti diorg balikla...

Hmm main kat taman hospital pun best jgk. Org lain dtg sbb x sihat. Kami dtg sbb main kt taman semata...
hahha....




 

   Nukilan;

No comments:

Related Posts with Thumbnails