TINGKATKAN ILMU PENGETAHUAN ANDA! Nadi ILmu Amalan Membaca

Tuesday, March 30, 2010

** `ADOIII SAKITTT...~

Minggu akhir setiap bulan adalah minggu yg paling saya x suka, sbb minggu ni abang begitu busy di office n sy apalagi.. keseorangan di rumah sampai malam. Semalam abang balik kije dlm kul 10.30. Dah mula mengantuk time tu tp tahan sbb nak tunggu sampai abang balik. Sengaja biarkan kain berlonggok lepas kering sbb nak lipat time malam sambil tunggu abang.

Kat Temerloh ni sangat la panas cuacanya. sampai sekarang nak buy air-cond x sempat2. Dlm bulan ni al-hamdulillah.. ada la turun hujan dalam 3 kali termasuk semalam. Petang semalam tgk cerita Na O Mei sampai x perasan kat luar hujan. Bila abang mesej, tengok kat tingkap dapur still x nampak hujan tp dah bau air hujan sbb time tu dah maghrib. Cepat2 tutup tingkap. Biasanya time nak tido baru tutup tingkap n sliding door sbb nak hilangkan haba panas.

Bila nampak lampu kete.. "abang balik! yes!!" .. Bila tengok muka abang kat pintu rasa lega sgt... dh x sorang2.. =)
Masak air nak buat air panas.. cepat2 habiskan lipat baju.. then lepak2 dgn abg sambil tgk tv. Tiba2 je...



.....X tahu nape tiba2 rasa denyut2 kat perut datang melanda..hehe... Blh tahan sakit jgk la.. mengiring ke kanan sakit.. terlentang, duduk pun sakit... berlarutan smpai la tengah malam.. susah nak tido... x tahu what happened dlm tummy ni... apa sbb baby meragam agaknya... kesian abang jaga saya sampai tgh mlm. Dah la balik kije lambat, letih, mengantuk, tp abang tetap jaga saya. Kebetulan kawan abang tumpang tido rumah mlm tadi. abang nak gi sambut kawan dia datang pun saya rasa x senang. X nak jauh dgn abang. bkn jauh no pintu rumah tu tp tu la... ntah la... tiba2 mcm org kurang kasih sayang.... at last ttido jgk, tu pun lepas abang urut n tepuk2 (sebijik mcm budak kecik!)... Tido pun x nyenyak. Pagi2 abang bangun mata ni masih tutup tp telinga dengar apa yg abang buat. Abang keluar je bilik terus segar bijik mata ni.. Bila abang masuk bilik semula, "abang kejutkan kawan.." Ohh... pejam balik mata ni... tp x lama sbb lps tu abang kejut. "kita gi hospital ye". Saya geleng kepala. Saya mmg suka gi hospital.. x takut.. klu demam, atau x sihat lg best terus gi hospital tp x tahu la nape kali ni x nak gi. Maybe mls nak bersiap kot... sbb badan rasa lemah.. "Abang nak gi kije hari ni.. nak ikut x?".. "hurmm x pe la... dok rumah je"... ni pun alasan orang mls nak bersiap. Bkn apa.. rs x sedap badan.. Dari mlm td abang dah mention nak bawak gi kije tp time tu x tahu nak jwb apa. ikut hati mmg nak ikut mana je abang gi...
Malas nak dok lama2 atas katil, terus bingkas bangun.

Pagi ni minum susu mcm biasa (dah start minum susu balik), banyak rehat je... tgk tv.. x byk buat kije... perut al-hamdulillah dah x denyut2 mcm mlm td. cuma sakit pinggang ckt.. apa pun al-hamdulillah x teruk mana...
Baby, walid pesan jgn naughty2 dlm tummy bonda ya syg...
=)






   Nukilan;

2 comments:

+akufobia+ said...

baby da nakalnakal.

NuZmEEn'S said...

hehehe... bak kata hubby, baby buat eksperimen dlm perut... =p

Related Posts with Thumbnails