TINGKATKAN ILMU PENGETAHUAN ANDA! Nadi ILmu Amalan Membaca

Tuesday, July 27, 2010

** `MACAM MANA NIE???.....~



*mcm teruk sgt je gaya pening nie...hehehe


Fenin...fenin... (pening) hehehe......

Sampai kandungan dah 8 bulan ni masih tak dpt nk decide lg nama baby. Bila discuss dgn hubby asyik tergantung aje. Mana taknya, apa yg hubby suggest sy tak setuju, apa yg sy suggest hubby tak setuju. Bukan tak setuju.. x sedap la... -same la tu... haha... Klu ada yg setuju pun still tak decide sbb tak ada lg gabungan nama lain yg sedap. Blm jumpa yg rasa2 sesuai... -Mmg mcm ni jg ke keadaan anda di luar sana?...hehe

Mak mertua plk dah dok panggil Syawal...Syawal... Almaklumlah, due saya 1 syawal. Tp tu pn tak sure lg. Mungkin ditakdirkan bersalin awal, kang ada plk bunyi Ramadhan...Ramadhan... haha... Tapi saya doa sgt2, biarlah sy bersalin tepat pada due. Tak raya pun tak pe. Mmg tak da mood raya pun tahun ni. Fikirkan hal bersalin je.. 1st time... takut..nervous..cuak..bimbang..n yg sewaktu dengannya... semua ada... cukup rasa... (mcm ayat dlm iklan maggi je) hehehe....

Ibu sy plk sukakan nama Aiman. Nak letak nama apa pun letak la. Then tambah Aiman... hurmm..... Tp ibu tak kisah sgt pun. Sy fikirkan mak mertua je ni. Kecik hati ke dia nnt klu tak letak nama Syawal?.. cucu pertama la katakan... Tapi saya rasa mak mertua pun tak kisah kot klu sy tak letak Syawal. Tu cuma panggilan je. Mcm sy jgk, full name lain tp bila panggil lain.

Skrg ni sy dok pegang buku nama2 bayi tp belum ada yg berkenan. Hari tu cari nama kat internet dgn hubby sampai lewat mlm pun mcm tu jgk.. blm ada yg berkenan. Hai....mungkinkah sy nie cerewet?... boleh la... hehehe..... Tak pe, slow2... I'Allah ada yg berkenan lepas ni.. pelan2 kayoh... hehehe........






    Nukilan;

10 comments:

Mommy Pinky said...

hehe..sama la,tak de nama lagi..tp sbb tak tau bb boy ke bb girl,2 aug ni baru nk g scan 3D, scan 2D doktor asik tak nampak jek.. :)

ni bb boy ke bb girl ?
huhuh, nervous gak, first time.. (+_+")

umairnuzmeens said...

Hm blh mntk doc nk scan ke?.. Igt scan tu bila perlu je..
Hari tu scan dok kata bb boy. hikhik... bersediala....
Peluh ke tu?.. Jgn lupa bwk tisu...:)

Mommy Pinky said...

a'ah, selalu minta sendiri je..doktor tak kan tanya nak scan ke x. tapi untuk yang latest ni, memang doktor ada suggest sebab nak tau tarikh yang tepat bersalin. tapi gatal tak pergi2 lagi..hihi

hari tu, doktor kata bb girl, tiba2 next monthnya kata bb girl plak..pastu cek lagi xnampak dah..

umairnuzmeens said...

Ish2... gatal kena garok nih...hihi...
Hmm si bb ni pun satu, pandai main nyorok2... X pe la. Skrg ni tak tahu jantina pun still blh shopping sakan. Mcm2 warna ada blh beli, ye tak?.. Time dh lahir nnt baru la blh pilih nak lebih biru ke lebih pink...
Tapi lbh pink msti best kan? Sbb nama pun mommy pinky.. :))

Mommy Pinky said...

hehe..tu la pasal..
tp hari tu xcari pun barang wrna pink, lebih ke warna cream ngn putih jek..huhu

sekali balik kg, mak pun dah shopping juga, selamba je beli warna pink byk2 wlupun tak tau cucu lelaki ke perempuan..cucu sulungla katakan :)

Nuzmeen dah shopping ke? :D

umairnuzmeens said...

Wah2... mak yg semangat.. Sama la mcm kite.. Asal pegang perut je mak mertua kata baby lapar..padahal nk rasa dia gerak2... semua mknan yg ada dikeluarkan...:p

Baru shopping secipuuut jek.. Baju pjg 1, baju pndek 1, sarung tgn n kaki 2, topi 2, barut 2. Tu je.. Plan menggi ni/depan nk sambung shopping.. hehe selamba je lambat2 kan?...

Tgk mommy pinky dah shopping sakan... Besar tak budget. Hari tu just jln2 tgk harga je. Budget dlm RM 800. Tu barang baby je, blm barang mak baby... :)..

Mommy Pinky said...

Ok la tu RM800, hari tu budjet RM500 je, pastu tiba2 jadi RM1000..hua hua :p

gatal belikan baju raya sekali utk baby.padahal lahir lepas raya..baju tu y mahal..

umairnuzmeens said...

Wah2.. baju raya siap.. Nasib baik puasa x da baju klu x habis duit shopping...:)..
Btl la... baju dia yg mahal padahal kecik je.. hari tu beli 2 helai je dh rm87. huuuu... m'gigil...... hehehe...

BATU BERSURAT said...

Nama?
Jangan pening, jangan risau2... Ibu ngandung xleh risau2... nanti kesian kat baby tu. Mudah2an baby tu tenang jiwa hati emosinya.

Nama baby tu Allah dah gazetkan lama dah kat Luh Mahfuz sana.

Sampai masa keluarlah nama tu...

Tapi macamana?

Solat sunat istikharah rajin2. Yang penting dan yang perlu dirisaukan sepatutnya bukan hal nama, tapi pasal kesempurnaan sifat fizikal, rohani jasmani, emosi, sahsiah dan akhlaknya... itu yang kita kena mintak dgn Allah awal2...
Masa yang sama minta padaNya agar diberi ilham untuk nama baby tu.

Insyaallah... pasti Allah bagi dalam keadaan kita tenang je...

Mcm saya, kata anak lelaki...sekali lahir anak perempuan...
Tukar nama dari SUFIAN kepada SUFIAH. Kan senang tu... dah takdir namanya begitu... Hehehe

Semoga Allah bantu! :D

umairnuzmeens said...

I'Allah....
terima kasih....:)..

Related Posts with Thumbnails