TINGKATKAN ILMU PENGETAHUAN ANDA! Nadi ILmu Amalan Membaca

Wednesday, August 11, 2010

** `MARHABAN YA RAMADHAN~



Al-hamdulillah... bulan Ramadhan datang lagi. Kali ni saya sangat gembira dan bersyukur kerana dapat menyambut puasa bersama suami tercinta. Kali pertama menyambut bersama-sama :). Rasa teruja dan seronok sangat bila dapat masak sahur utk suami. Walaupun masak simple je tapi yang penting bersahur.. dan suami puji saya masak sedap tau... :p kembanggg~ ekekeke...

Bukan setakat teruja sambut Ramadhan... Dek teruja juga nak sambut baby, kami sempat lagi pergi shopping keperluan baby kami. Habis shopping dalam pukul 11 malam sedangkan tempat shopping yang kami terjah tu tutup jam 10 malam.. hmm??... hehe... releks la... ramai lagi pelanggan yang masih ada kat situ siap jalan2 slow lagi... kami je yang terkocoh-kocoh.. Maklumlah, start shopping pun dah lambat.. Keluar je dari kaunter bayaran tu sempat lagi singgah Guardian pulak. Lambat pulak tutup Guardian nih... Apa lagi melayang lagi la RM suamiku... hehe

Balik rumah terus masak lauk ayam. Sayur masak pagi-pagi. Kononnya nak bangun pukul 4 tapi terlajak daa... Jangan tak percaya, saya sempat lagi bakar otak-otak. hihii... kenyang2... Siap makan, mandi dll, kami pun layanlah cerita upin ipin. kikikii... Ingat nak masuk rumah alam maya (blog) kihkih... tapi dah syok layan kartun.. Sudahnya sekarang ni la masa saya ke rumah alam maya ni... dan ehh........ mana kandaku ni?... La......... zzzzzzzzzzzz... hehe

Panjang pulak celotehnye ni. Actually, just nak ucap kepada semua pembaca Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak. Semoga bulan Ramadhan kali ini membawa kita lebih dekat kepada Allah swt. Amalkanlah puasa dengan sebaik-baiknya seolah-olah bulan Ramadhan kali ini adalah Ramadhan terakhir kita....

:)










   Nukilan;

No comments:

Related Posts with Thumbnails