TINGKATKAN ILMU PENGETAHUAN ANDA! Nadi ILmu Amalan Membaca

Tuesday, July 7, 2009

** `PARENTS PLK TURUN TUTA..~




Ni map eksenn jee.....haha



Sabtu lps parents turun JB. Seronoknye…mggu lps x jumpa ayah ibu.. Ayu masak nasi goreng siap2.. tp tgh masak ank2 kakak dh bangun so tukar shift…hehe… abg ipar smbung masak.. Dlm kul 10 lbh tu ayah mat dtg bawa sedara… borak2 jap n dlm kul 11 ayah ibu pn smpai… Sblm tu masa on d way ibu call ajak gi shopping baju utk ayah time ayah gi ngajar… So ayu on je… Besan dh bjumpa..borak2… Nasi pn smpai n mkn ramai2.
Lps mkn abg ipar ikut ayah mat n sedara td gi kenduri... tp nk dijadikan cite rupa2nya ayah mat gi slh hari… salah tmpat lg… klakar… ksian diorg pusing2 cari rmh..
Ayah pn gerak gi ngajar. Kul 12 jmput kakak balik dr sek..siap2 n gi la shopping dlm kul 2 lbh…

Smpai2 je kat Jusco, gi mkn dulu… Kat sana dok layan wawa gi ulang-alik keluar masuk toilet…:)… Mula2 buang yg kecik lps tu buang yg bsr plk….:)..
Dh lega agknya… wawa pn apa lg… dgn riang ria blari2 dgn mak ucu die… Pnt lari mintk dukung dgn nenek dia plk… “Nenek mana larat….”… Rupa2nya dia dh penat, kaki dh sakit sbb kasut dh sempit. So kakak pn belikan la wawa sandle baru, wrma pink lg… cantiknya…
X sgka asalnya nak shopping baju utk ayah blh t’jebak shopping handbag. Mula2 kakak beli, lps tu ayu n ibu plk. Skali 3 beg beli.. hmm …:).. Sronok sbb ada yg ibu pilihkan n ada jgk yg pilih sndri…

Blk rmh je nmpk ayah tggu dpn rmh, dlm car… ksian ayh penat... Masuk rmh bg ayh baju2 yg d beli utk try tp besar plk. X sgka saiz yg ayh mintak x sesuai. Ibu mintak abg ipar bawa ayh gi Jusco smula utk tkr baju lain, nasib baik blh tkr…

Ayu tgk aiman dh mngantuk sgt2 so bg susu dia trs tido.. dgn acik ayu dia skali tido…hmm terrtido.. Pnt sgt agknya smpai ayah blik pn xprasan. Ada dengar jgk ayh pggil, kejut ayu bangun tp x tau nape mata kelat sgt… terasa mcm dlm mimpi tp sbnrnya mmg ayh kejut bgn.. Aduhhh sakit bdn ttido kt kerusi.. sedar2 tgn dh tlepas drpd buai.. tgk aiman tido dlm buai sedap bebeno….

Ayu pn siap2 buat apa yg ptt smbil kakak msk kt dapur… then ktorg mkn ramai2 dgn boy skali… Lbh krg kul 9.30 ktorg pn gerak balik… Sdh rasanya nk tnggalkan wawa n aiman tp malu nk nangis…ramai org tgk nnti…
On d way balik, lps naik h/way ayh tkr driving dgn ibu. Spnjg ibu drive teman ibu smbil borak2. Dh nk smpai simpang exit Tgkak ibu ckp, after midninght tol akn dpt less. Tp bila dh smpai simpang tu ada lg 6 mnt nk kul 12. So ibu pn stop la jap kat tepi jln. Klakar je… tp ayu xsabar nk tgk bpe blh dpt less… Ayh tbangun time ktorg stop tu. Ayu bgtau nk tggu kul 12, ayah pn diam je n smbung tido….:p… Tepat kul 12 masuk tol n kite kete p’1 dpt less. RM2 kurang…ok la tu… Klu mcm tu lps ni bila trn jb, make sure nk balik tgkak, smpai tol kul 12…hehe… tp 2 la…klu jln mlm ni ngntuk…..
Akhirnya, selamat smpai rmh…. Ohhh rindunya kat bilik ku….. ZZzzzzzzz….


……….:)…..







   Nukilan;

No comments:

Related Posts with Thumbnails