TINGKATKAN ILMU PENGETAHUAN ANDA! Nadi ILmu Amalan Membaca

Tuesday, July 7, 2009

** `TURUN TUTA...~




Ini cuma map eksen je ye....:)..



3 minggu lepas turun jb jaga aiman x sihat. Kesian aiman, x lincah n happy mcm slalu.. Sejak dia sakit, just dok rumah ayu jaga. X gi rmh nenek yg jaga slalu tu..
Tp alhamdulillah, bbrapa hari lps tu aiman dh mula ketawa n nk main. Mlm minggu hari tu aiman dh mula buat bising, dh pandai capai rotan ibu dia…siap angkat tinggi2 lagi rotan tu… nk jadi cikgu mcm ibu dia jgk la tu…hehe.. lega tengok aiman dh mula sihat tp still bagi ubat jgk.. Si Wawa tengok adik dia kena makan ubat dia pn nk mkn jgk. Aiman punya la x suka makan ubat.. lain plk karenah si wawa ni. Bila bawa Aiman gi check doctor aiman nangis x suka tp wawa siap cakap kat doctor mintak check.. x ke pelikk… doctor pun layankan je la.. tp bagus jgk permintaan dia tu sbb bila doctor check, doctor bgtau kakak dlm telinga wawa ada tahi telinga keras. Waduhh… tp time tu doctor just check gitu2 je sekadar nk penuhi permintaan si mak nenek ni…hehe…

Bbrpa hari lps tu wawa ada ngadu telinga dia sakit so kakak bawa gi klinik lg, klinik lain plk, dh slalu gi klinik ni… Doctor bg ubat telinga, version baru pnya… lebih mudah n cepat..lebih mujarab gitu.. Titik je kat dlm telinga n dlm masa 15 minit, tahi telinga mula lembut n pecah, dh blh kluarkan. Mlm tu bkn main lg wawa bila telinga dia nk kena titik tp bila telinga kena korek dgn ibu dia menangis bkn main kuat lg.. sakit.. smpai aiman tgh sdp tido pn bangun.

Mlm Sabtu, ktorg gi shopping brg dapur. Wawa bkn main lg jln smbil sorong troli kecikk..mmg comel jekk… Abg ipar ltk susu dia kt troli tu so troli tu x la kosong.. Agknya seronok sgt jln2 smpai byk kali troli kecik dia tu langgar kaki ayah dia.. smpai ayah dia pn naik geram. Mne x nye..jln ke depan tp mate tgk kiri kanan… kn dh accident...:)
Bkn main seronok lg… x pasal2 si wawa ni joget cucuk langit plk…kt tgh org ramai plk tuh… haiii si bulat ni..ade2 aje…:p..
Smpai kat satu lorong tu abg ipar ngala ke kanan n ktorg pn ikutla tp si wawa ni terlajak ke depan. Bila ktorg panggil menjajo2 dia nk patah balik smpai troli dia senget nk tumbang…blh tahan kuat jgk si wawa ni thn troli dia tu drpd tumbang…n ada la sorg laki ni kebetulan dgn family dia lalu dekat dgn wawa, tlg tegakkan balik troli kecik dia tuh..
“Kakak Wawa, say thank you to uncle…” Dgn malu2 dia pn cpt2 jln gi kat ktorg. Segan agknya dia..smpai apa yg ayu ckp pn dia x endah.. Nk tgelak pn ada tp fkrkan susah payah dia tahan troli drpd nk tmbang td jd kesian plk.. Siap mengeluh lg.. “Aduh….sakit bahu Wawa..” t’gelak trs ktorg dengar.. Berat thn troli td tu la…

hmm…

Blk rmh msg2 dh penat tp tu la.. klu dh nama wawa pika, mmg ssh nk tido..


Soknya ahad pagi ayah mat dtg rmh bawa isma.. So ktorg gi la jln2 taman bawa bdk2 ni..
Smpai kat taman diorg pn gi la main. Tau2 isma dtg bgtau wawa t’kencing… laahai…
Kakak amik baju wawa nk salinkan dia, dgn muka innocent dia tu… dia ckp… “Ibu, wawa kencing…”… …:)…


Mlm tu ktorg gi mkn kat luar.. kedai tu katanya sedap n surprised jgk bila order tomyam campur, ada ayam, udang, kupang, n ketam dlm tomyam tu.. Klu x silap sotong pn ada kot… Biasanya bila order tomyam campur Cuma ada ayam, udang, n sotong je..
Sronok ayu mkn smpai x sedar ayu org last mkn. Kakak surprised bila tgk ayu mkn dgn selera masa tu… hehe… xprasan plk kakak tgk.. Senyum je kakak masa tu… “Suka tgk ayu makan…” kata kakak.. hehehehe….
Memang sedap la kak… nti kte gi stu lg ek…:)..
Dh kenyang…jom balik….hehehe….;)..





   Nukilan;

No comments:

Related Posts with Thumbnails