TINGKATKAN ILMU PENGETAHUAN ANDA! Nadi ILmu Amalan Membaca

Friday, October 29, 2010

** `GELAGAT ASYRAF =)~

Semalam Asyraf genap 2 bulan. Bonda ada buatkan bubur merah tapi Asyraf belum boleh makan jadi bonda, atuk, nek hajah, n mak busu'k' la yang makan. =)... Walid tak ada.. Minggu ni walid kerja jauh. Tapi tak pe, malam ni walid balik. :))


Bonda tak sempat nak buatkan mini kek untuk Asyraf even bonda tahu Asyraf tak boleh makan lagi.. at least orang lain boleh makan.. memandangkan Asyraf demam. Hari ni dah hari ke tiga.

Sebenarnya pagi tadi bonda check suhu badan Asyraf dah turun, cuma ada lagi beza 2-3'C je dgn suhu badan normal tapi bonda saje tampal lagi bye-bye fever kat dahi Asyraf. Biar betul2 baik. Lewat malam tadi time bonda gantikan popok pun dah nampak demam Asyraf dah kebah.. siap sengih2 n borak2 dengan bonda lagi. :p

Yang bagusnya, walaupun tengah demam anak bonda ni tak moody pun. Alhamdulillah! Malah makin petang makin ceria n rancak berbual dengan bonda. Hilang rasa risau... terhibur jadinya...



Walaupun tak faham tapi seronok layan. Memang la... nama pun budak kecik. aaaaaa......aaaaaa..... bunyik dia.... :)) Geram betul tengok dia... rasa macam nak gonyoh2 je pipi dia tu... Nak cubit jangan cakaplah.. tak tahu dah berapa ratus kali. Gigit pun sudah.. hehehe

Insya-Allah, tengok gaya Asyraf macam dah sihat. Tapi tunggu nenek hajah balik kerja kejap lagi n check lagi sekali suhu badan. Biar Matron yang sahkan.. hehehe... Kalau Asyraf dah baik demam esok walid ajak kita jalan2 ke Melaka. yeayy..... bonda dia pulak yang excited =) Asyraf jangan demam lagi ok, nanti tak dapat pergi jalan2... hehehe






  Nukilan;




2 comments:

Hezesuze said...

wah baby asyraf dah pandai mengagah ye...cute tau!

NuZmEEn'S said...

hehehe... ha'ah..
pantang ditegur bukan main lg suka... klu tak keluar suara pun paling kurang mulut dia nganga2 mcm nak cakap jugak..... =)

Related Posts with Thumbnails