TINGKATKAN ILMU PENGETAHUAN ANDA! Nadi ILmu Amalan Membaca

Tuesday, October 19, 2010

** `PERIHAL RUMAH~


Sejak berkahwin, saya dan suami dah banyak kali pindah. Mula2 tu saya tak kisah sangat sebb belum lengkap beli barangan rumah n belum ada anak. Sekarang bila dengar kena pindah or road trip saya dah mula mengeluh. Nak angkat barang2 rumah dah memenatkan. Bajet utk lori lagi.. Tenaga.. Masa.. Sekarang dah ada anak, belum sekolah lagi boleh la..

Masa baru kahwin terus ikut hubby duduk Batu Pahat. Then ke Yong Peng. Next ke Pahang. Berbulan duduk hotel. Lama2 sopak jugak kulit kepala ni. Bila dah dapat rumah pun tak duduk lama. Pindah ke N9 pulak. Kat situ dah ada rumah, under office hubby. Ok la... And now, turun semula ke Batu Pahat. Fuhh sampai bila nak macam ni?. Lepas ni kalau tak permanent kat sini pun akan naik semula ke Pahang. Antara dua tempat ni. Kalau you all jadi i mana you all nak duduk or pilih?..

Walaupun mulut ni merungut (ala2 manje gitu... auwww~) bila kena pindah, tapi saya tetap nak ikut hubby. Rasa tak boleh jauh, mesti nak demam badan ni. hehe... Lagi satu, sifat saya yg fussy ni dari dulu tak ubah2. Bab rumah saya memang tak setuju kalau rumah sewa tu buruk @ banyak rosak, kecik, terletak kat taman perumahan yg kawasannya kecik, persekitaran suram, majoriti bukan kaum melayu, jauh dengan kedai @ bandar, dll... malas nak fikir apa lagi.. Tak tahu kenapa saya secerewet ni. Bukan tak satu Malaysia tapi ikut pengalaman, kawasan yg ramai cina diorang memang tak pedulikan kita sebagai jiran and ada yg tak tahu speak malay langsung. Yang majoriti india pulak, suasana memang huru hara. Suka pasang lagu kuat2. Pantang ada kawasan lapang diorang lawan2 bunyi motor kat situ. Kalau tak ada depan rumah pun jadi. Dok press kuat2... memang jiwa tak tenteram. Tambah lagi dengan group melepak. Habis satu kawasan tu diorang conquer.

Saya cakap kat hubby, kalau nak sewa rumah kita cari kat kawasan perumahan baru. Baru best. hehe... Sekarang ni sedang sibuk memikirkan rumah macam mana yg kami nak duduk nanti. Baik utk rumah sewa mahupun rumah tetap..


Banglo ka? 

+
+
+
@


satu tingkat ka?

+
+
+
@


Dua tingkat ka?

>> Klu utk rumah sewa hubby tak setuju sbb penat nak angkat naik turun barang2.. melainkan rumah tetap...
+
+
+
@


style rumah kampung ka?

>> Yang ni sampai pencen pun boleh duduk. Tak payah pindah2 dah...


Hmmm..... pikiaq.. pikiaq...kan lah....
(~.~)






   Nukilan;







2 comments:

Hezesuze said...

wah duk rmh banglo tu cantik uols...ekekekeke tak kesah ler duk celah mane pun janji uols berdua ada DCC kan..hehe

NuZmEEn'S said...

Ha'ah.. cantik3... (upin ipin). hehehe....
Ya betul3... (upin ipin lg) hehehe.... janji sentiasa di sisi gitu... weee...

Related Posts with Thumbnails