TINGKATKAN ILMU PENGETAHUAN ANDA! Nadi ILmu Amalan Membaca

Wednesday, June 17, 2009

** `I'M FREE...~

- January 2007

> (akhir 2006) Yeyye!... Dh hbis exam. Buat masa ni just dok rmh. Sblm ni ble cuti nk try keje x prnh dpt. Kakak try ajak dok JB. Parents pun bagi. Gi la dok sana jaga ank buah…so ank buah x hntr kat rmh p’jaga. Time tu ank buah yg sulung (wawa) kecik lg. 1 ari tu mood wawa lain mcm. Nangis jek.. Ptg tu kakak balik keje trs bawa wawa gi klinik. Doctor ckp wawa demam. Hjg mggu kami sume balik kg tangkak. Ibu perasan ada bintik2 merah kat badan wawa. Bila gi klinik lg skali doctor bgtau wawa kena chicken pox. Cian anak acik neh… Xlame lps tu abg ipar plk kena. Bak kata dia kena pop ayam. Tp tgk dia relaks je. Nth mcm mne ayu plk kena pop ayam neh.. Aduhh… skt betoll… Bisa sgt bdn..letih, lembik je. Dok selubung 1 bdn sbb sejuk lain mcm tp ble sentuh bdn rasa pns. Time ni sume org prihatin kat kite..bestnyerr..

> X lama lps sembuh, abg ipar bgtau ada offer jd ckgu. So trn la JB lg skali dgn bdn yg msh blm btl2 sihat. Atas rezeki yg Allah bg, dpt la mengajar.. alhamdulillhah… Sek pertama kat SK Tmn Bukit Indah.. mcm2 ragam budak2 skrg.. Ada yg nakal na’uzubillah… Ada yg manje t’lebih.. yg buang air dlm kelas pn ada..gara2 takut dgn Cikgu Ayu ni..hehe… x sangka plk gitu jdnye..

> Sek ke 2 dpt kat SK Tun Aminah, tmpt sek kakak masa kecik dulu. Kat sini jd guru kelas kpd kelas last, standard 2. Susahnye nk ajr diorg ni..sbb diorg slow…kena byk sabar. Sabar sabar pn t’paksa guna rotan. Dgn rotan tu la kerja rumah yg dberi siap. Tp ada lg yg x mkn saman.. Time ngajar kt sini la ada kes budak pra meninggal kena langgar dgn van sekolah yg dia naik tiap2 hari. Bilik guru jd kecoh.. Yg menyulit’n keadaan, driver van tu x ngaku tp nk dtakdirkan tuhan, time pelanggaran tu ada postman nmpak. Postman tu la jd bukti. Kat sek ni jgk la sempat sambut Hari Guru n ayu guru yg plg byk dpt hadiah. Terima kasih anak2 murid cikgu sekalian…

> Sek ke 3 dpt kat SK Sri Tangkak (SKST). Time ni dh balik tangkak dok dgn parents. Emak kpd member masa sek Tun Mamat yg suggest ayu ngajar kat SKST. Senang ngajar kat sini, dkt dgn rumah.

> Sek ke 4 dpt kat SK Pekan Rawang. Kat sini tempoh ngajar 4 mggu tp dpt ngajar 2 mggu je sbb lg 2 mggu tu cuti sek.., ganti guru HEM. Dpt dok kat area special…hehe…guru2 lain dok blkg2..hikhik.. Student kat sini sikit je, jd guru pn x ramai. Setiap standard cuma 1 kelas, means ada 7 kelas je t’masuk kelas pra. Selain pegang jwtn sbg guru HEM, ayu pegang kelas standard 5. Kena ajar 6 subjek. Kejap masuk kejap kluar… Ajar budak standard 6 Kajian Tempatan jgk. Budak pra pn kena ngajar. Kat sini dpt sambut Hari Kemerdekaan, jadi tuan rumah. Jd sesak sek ni campur dgn student sek cina..dh la kwsn kecikk...but, sambutan ok la...







   Nukilan;

No comments:

Related Posts with Thumbnails