TINGKATKAN ILMU PENGETAHUAN ANDA! Nadi ILmu Amalan Membaca

Wednesday, June 17, 2009

** `SUPRISED PARTY!...~

Saturday - June 6, 2009



Ari tu gi buat suprised party utk ayah ibu kat JB. Jumaat mlm lps ayah blk dr KL, ayh trs ajak ibu turun JB tdo sana coz soknye ayh ada temujanji dgn kwn. Haa kebetulan tuh... Ayu x ikut. tinggal kat rmh smbil dok calling2 kakak n adik, nk plan party utk ayh ibu soknye..

Plan pg Sabtu nk gerak trs ke JB tp Ayu lmbat, gi jemputan kahwin. T/ari singgah jap rumah umi n ptg dlm kul 2 br gerak ke JB.

Smpai JB dlm kul 3 lbh singgah lg gi jemputan tp sbnarnye ayu x dijmput tp umi sekluarga yg di jemput. Malu je.. tp dh gerak JB saing umi jd ikut je. Rupa'y majlis kahwin tu buat kat dewan area Tmn Skudai Kanan tmpt kwn kakak buat walimah sblm ni. Tp d sbb'n x igt jln pusing2 smpai sesat msk kwsn perumahan lain. Jauh menjajo... Smpai2 je org dh sikit. Time tgh mkn ada t'nmpak org pggil Ayu. Mula2 x perasan. Kali ke 2 x brani respon tkt t'slh org...tp mcm kenal je org tu..rasa'y dia pggil Ayu. Kali ke 3 Ayu tuding jari kat hidung smbil angguk, nk kepastian btl ke dia pggil Ayu..rupanye mmg btl. Kinah rupanyee....:)..

Kinah dok kat tepi pintu. Dr dlm dewan nk tgk kinah silau kena cahaya tu yg x brape cam Kinah.. Sorry Kinah ye... Syukur sgt Kinah kenal Ayu. Mula tu wktu dtg kat Kinah nk sebut name Kinah utk kepastian tp mcm t'sekat2 kat kerongkong tkt t'slh sebut nama..hehe... Trma ksh ye Kinah sapa Ayu... Sedap makanan pengantin tu. Amik katering dr mana?.. Blh Ayu booking..hehe...

Lps slt Asar trs grk gi Jusco sbb plan dgn kakak n adik nk celebrate ket situ. Ayu yg jalan'n plan. Kakak n adik x blh buat sbb nnti ayah ibu tnye x tau nk jwb apa. N ayh ibu xtau yg Ayu trn JB. Snyap2...:p..

Smpai JUSCO trs masuk Pizza's Restaurant, order mkanan n cop tmpat. Lps tu gi belikan hadiah utk ayah, ibu, n umi. Plan nk buat father's day n bday ibu yg coming soon tp t'lnjur bawa umi, celebrate skali mother's day. Lgpun smbutan mother's day utk ibu ari tu x brape meriah n kelam kabut sikit.

Kat situ msg2 makan dgn happy skali..tmbah dgn gelagat anak2 buah. Tp kami yg baru travel dr JB td ni separuh kenyang coz dh mkn kt tmpat Kinah. Mkn sikit je dh kenyang. Tp mmg seronok. Kat situ Ayu bg hadiah utk parents. Lps mkn msg2 trs blk rmh. Kami singgah slt kat Petronas. Then, gi rmh kakak tnggu ayah ibu bsiap sbb nk gerak saing blk Tangkak.

Spnjang pjlnan blk borak x henti dgn umi. Fikir jgk, umi x ngantuk ke..mata ni ada la sikit2 ngantuk. Rasa nk tongkat mata ni dgn lidi je..tp nsb baik blh handle lg. Smpai rmh umi ckp seronok borak n dpt elak Ayu drpd mngantuk.. Laa ptt la umi rancak borak.. Seronok jgk.. Tp bl dh msk rmh, trs siap2 utk tido. Lps mndi trs packing brg2 utk ke Perak sok, ada jmputan jgk. Lps siap sume mata ni nmpak tilam n bntal je..n ZZZzzzz....
Gud nite....;)






   Nukilan;

No comments:

Related Posts with Thumbnails